- vérnyomás,
     - vércukorszint,
     - kolestrerinszint,
     - trigliceridszint mérés
     - házi patika összeállítása
     - saját készítmények
     - lejárt gyógyszerek begyűjtése
     - információs tanácsadás
     - egészségnevelő újságok
     - gyors, automata raktárrendszer
     - Corazon állapotfelmérés
     - Tájékoztató a személyes adatok
        védelméről

Keresendő készítmény:
Találatok száma ::


OGYEI

OGYEI
PANTOLOC CONTROL 20MG GYOMORNEDV-ELL TABL - 14X

Helyettesítő készítmények >>>
Fogy.ár:  2154,-Ft
Nincs raktáron, rendelhető


 EP kártyára is eladható 


Hatóanyag: pantoprazol
Forgalmazó: Nycomed GmbH
ATC besorolás: Antacidumok, peptikus fekély- és felfúvódás-elleni készítmények

Betegtájékoztató

PANTOLOC Control 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta
Pantoprazol
Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.
Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen a PANTOLOC Control körültekintő alkalmazása. -Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége
lehet. -További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez. -Sürgősen forduljon orvosához, ha tünetei 2 héten belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.
- Orvossal való megbeszélés nélkül 4 hétnél tovább ne szedje a PANTOLOC Control gyomornedv-ellenálló tablettát.
- Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.
A betegtájékoztató tartalma:
Milyen típusú gyógyszer a PANTOLOC Control 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?
Tudnivalók a PANTOLOC Control 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta szedése alkalmazása előtt
Hogyan kell szedni a PANTOLOC Control 20 mg gyomornedv-ellenálló tablettát?
Lehetséges mellékhatások
Hogyan kell a PANTOLOC Control 20 mg gyomornedv-ellenálló tablettát tárolni?
További információk
1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A PANTOLOC CONTROL 20 MG GYOMORNEDVELLENÁLLÓ TABLETTA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?
A PANTOLOC Control hatóanyaga a pantoprazol, amely gátolja a gyomorsavat termelő „pumpát”. Ezáltal csökkenti a sav mennyiségét a gyomorban.
A PANTOLOC Control tablettát a reflux tüneteinek (pl. gyomorégés, savas felböfögés) rövid távú kezelésére alkalmazzák felnőtteknél. A reflux a sav visszacsorgása a gyomorból a nyelőcsőbe, amely így begyulladhat és fájdalmat okozhat. Ennek lehetséges tünetei a mellkasban jelentkező a fájdalmas égő érzés, amely elérheti egészen a torkot (gyomorégés) vagy savanyú íz a szájban (savas felböfögés).
Előfordulhat, hogy a savas felböfögés és a gyomorégés már a PANTOLOC Control tabletta 1 napi szedése után megszűnnek, de a gyógyszer nem a tünetek azonnali enyhítésére szolgál. Előfordulhat, hogy a tünetek enyhítésének érdekében a tablettákat 2-3 egymást követő nap be kell venni.
2. TUDNIVALÓK A PANTOLOC CONTROL 20 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ TABLETTA SZEDÉSE ELŐTT
Ne szedje a PANTOLOC Control 20 mg gyomornedv-ellenálló tablettát:
-
ha allergiás (túlérzékeny) a pantoprazolra, a szójára vagy a PANTOLOC Control egyéb összetevőire (a felsorolást lásd 6. pont: „Mit tartalmaz a PANTOLOC Control”).
-
ha atazanavirt (HIV fertőzés kezelésére) tartalmazó gyógyszert szed
-
ha még nem múlt el 18 éves
-
ha terhes vagy szoptat.
A PANTOLOC Control 20 mg gyomornedv-ellenálló fokozott elővigyázatossággal alkalmazható
Beszéljen először kezelőorvosával, ha:
-4 vagy több hétig folyamatosan kezelték gyomorégéssel vagy emésztési zavarral
-
elmúlt 55 éves és naponta recept nélkül kapható gyógyszert szed emésztési zavarára
-
elmúlt 55 éves és tünetei újonnan jelentkeztek vagy nemrégiben megváltoztak
-korábban már volt gyomorfekélye vagy gyomorműtétje
-májproblémái vannak vagy sárgaságban szenved (a bőr vagy a szemek besárgulása)
-valamilyen súlyos panasz vagy betegség miatt rendszeresen orvoshoz jár
-endoszkópos vizsgálatra vagy urea kilégzési tesztnek nevezett vizsgálatra kell mennie.
Azonnal tájékoztassa kezelőorvosát a gyógyszer szedése előtt vagy után, ha az alábbi tünetek bármelyikét észleli. Ezek egy másik, súlyosabb betegség tünetei lehetnek. -nemvárt testsúlyvesztés (nem fogyókúrával vagy testmozgással függ össze) -hányás, különösen, ha ismételten előfordul -vérhányás; ez úgy néz ki, mintha fekete kávézacc lenne a hányadékban -vért lát a székletében; a széklet fekete vagy szurokszerű lehet -nyelési nehézség vagy fájdalom nyeléskor -sápadtság és gyengeség érzés (vérszegénység) -mellkasi fájdalom -gyomorfájás -súlyos és/vagy nem szűnő hasmenés, mivel a PANTOLOC Control kis mértékben fokozza a
fertőzéses hasmenés kockázatát. Kezelőorvosa bizonyos vizsgálatokra küldheti Önt.
Ha vérvizsgálatra kell mennie, tájékoztassa kezelőorvosát, hogy ezt a gyógyszert szedi.
Előfordulhat, hogy a savas felböfögés és a gyomorégés már a PANTOLOC Control tabletta 1 napi szedése után megszűnnek, de a gyógyszer nem a tünetek azonnali enyhítésére szolgál. Ne szedje megelőzésképpen.
Ha hosszabb ideig szenved gyomorégéstől vagy emésztési zavartól, ne feledje rendszeresen felkeresni kezelőorvosát.
A kezelés ideje alatt szedett egyéb gyógyszerek
A PANTOLOC Control gátolhatja bizonyos egyéb gyógyszerek megfelelő hatását. Tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha az alábbi hatóanyagok bármelyikét tartalmazó gyógyszert szed: -ketokonazol (gombás fertőzések ellen) -warfarin és fenprokumon (véralvadásgátlásra és a vérrög képződés megelőzésére). További
vérvizsgálatokra lehet szükség -atazanavir (HIV-fertőzés kezelésére). Nem szedheti a PANTOLOC Control tablettát, ha atazanavirt kap.
Ne szedje a PANTOLOC Control tablettát olyan más gyógyszerekkel együtt, amelyek csökkentik a gyomorban termelődő sav mennyiségét, például más protonpumpa-gátlók (omeprazol, lanzoprazol vagy rabeprazol) vagy H2-antagonisták (pl. ranitidin, famotidin). Szedheti azonban a PANTOLOC Control tablettát savlekötőkkel (pl. magaldrát, alginsav, nátrium-bikarbonát, alumínium-hidroxid, magnézium-karbonát vagy ezek kombinációi), amennyiben szükséges.
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is. Ez vonatkozik a gyógynövény- és homeopátiás készítményekre is.
A PANTOLOC Control egyidejű bevétele bizonyos ételekkel vagy italokkal
A tablettákat egészben kell bevenni, folyadékkal, étkezés előtt.
Terhesség és szoptatás
Ne szedje a PANTOLOC Control tablettát, ha terhes vagy azt gyanítja, hogy terhes, illetve, ha szoptat.
Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre
Ha mellékhatásokat, például szédülést vagy látászavart észlel, ne vezessen, ill. ne kezeljen gépeket.
Fontos információk a PANTOLOC Control egyes összetevőiről
A PANTOLOC Control tabletta szójalecitint tartalmaz. Ha allergiás a mogyoróra vagy a szójára, ne szedje ezt a gyógyszert.
3. HOGYAN KELL SZEDNI A PANTOLOC CONTROL 20 MG GYOMORNEDVELLENÁLLÓ TABLETTÁT?
Mindig a betegtájékoztatóban leírt adagolásban és módon szedje a PANTOLOC Control tablettát. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.
Naponta egy tablettát kell bevenni. A javasolt napi 20 mg pantoprazol adagot nem szabad túllépni.
Ezt a gyógyszer legalább 2-3 egymás követő napig kell szedni. Akkor hagyja abba a PANTOLOC Control tabletta szedését, amikor tünetei teljesen megszűntek. Előfordulhat, hogy a savas felböfögés és a gyomorégés már a PANTOLOC Control tabletta 1 napi szedése után megszűnnek, de a gyógyszer nem a tünetek azonnali enyhítésére szolgál.
Ha 2 hetes folyamatos szedés után a tünetei még nem szüntek meg, forduljon kezelőorvosához. Orvossal való megbeszélés nélkül 4 hétnél tovább ne szedje a PANTOLOC Control tablettát.
A tablettát étkezés előtt kell bevenni, minden nap ugyanabban az időben. A tablettát egészben kell lenyelni egy kis vízzel. A tablettát nem szabad szétrágni vagy eltörni.
Gyermekek és serdülőkorúak
A PANTOLOC Control tablettát gyermekek és 18 évesnél fiatalabbak nem szedhetik.
Ha az előírtnál több PANTOLOC Control 20 mg gyomornedv-ellenálló tablettát vett be
Azonnal tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ha lehetséges, vigye magával ezt a betegtájékoztatót. A túladagolásnak nincsenek ismert tünetei.
Ha elfelejtette bevenni a PANTOLOC Control 20 mg gyomornedv-ellenálló tablettát
Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására. A következő rendes adagot a következő nap, a szokásos időben vegye be.
Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.
4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK
Mint minden gyógyszer, így a PANTOLOC Control is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.
Azonnal forduljon kezelőorvosához vagy keresse fel az Önhöz legközelebb eső kórház sürgősségi osztályát, ha az alábbi súlyos mellékhatások bármelyikét észleli. Azonnal hagyja abba a gyógyszer szedését, de vigye magával ezt a betegtájékoztatót és/vagy a tablettákat.
-
Súlyos allergiás reakciók (ritka): Túlérzékenységi reakciók, ún. anafilaxiás reakciók, anafilaxiás sokk és angioödéma. Jellemző tünetek: az arc, ajkak, száj, nyelv és/vagy torok feldagadása, amely nyelési vagy légzési nehézséget okozhat, csalánkiütés, erős szédülés, amely nagyon heves szívdobogással és fokozott verejtékezéssel társul.
-
Súlyos bőrreakciók (a gyakoriság nem ismert): kiütés duzzanattal, a bőr felhólyagosodása és hámlása, szem, orr, száj vagy a nemi szervek körüli hámlás és vérzés, az egészségi állapot gyors leromlása, vagy bőrkiütés a napfény hatására.
- Egyéb súlyos reakciók (a gyakoriság nem ismert): a bőr és a szemek besárgulása (súlyos májkárosodás miatt) vagy veseproblémák, mint például fájdalmas vizelés vagy lázzal járó derékfájás.
A mellékhatások bizonyos gyakorisággal fordulhatnak elő, amelyeket az alábbiak szerint határozzuk meg:
nagyon gyakori: 10 kezelt ember közül több mint egyet érint
gyakori: 100 kezelt ember közül 1-10-et érint
nem gyakori: 1000 kezelt ember közül 1-10-et érint
ritka: 10 000 kezelt ember közül 1-10-et érint
nagyon ritka: 10 000 kezelt ember közül kevesebb mint egyet érint
nem ismert: a rendelkezésre álló adatok alapján a gyakoriság nem határozható meg.
- Nem gyakori mellékhatások: fejfájás, szédülés, hasmenés, hányinger, hányás, puffadás és szélgörcs, székrekedés, szájszárazság, hasfájás és kellemetlen hasi érzés, bőrkiütés vagy csalánkiütés, viszketés, gyengeség, kimerültség vagy általános rossz közérzet, alvászavarok, emelkedett májenzimértékek a vérvizsgálat során.
- Ritka mellékhatások: látászavarok, mint például homályos látás, ízületi fájdalom, izomfájdalom, testsúlyváltozások, emelkedett testhőmérséklet, a végtagok feldagadása, allergiás reakciók, depresszió, emelkedett bilirubin- és vérzsírszint (a vérvizsgálatok során).
- Nagyon ritka mellékhatások: zavartság, vérlemezkeszám-csökkenés, amely a normálisnál erősebb vérzést vagy véraláfutásokat eredményezhet, fehérvérsejtszám-csökkenés, amely a fertőzések gyakoribb kialakulásához vezethet.
- Ismeretlen gyakoriság: hallucináció, zavartság (különösen olyan betegeknél, akiknek kórtörténetében szerepelnek ilyen tünetek), csökkent nátriumszint a vérben.
Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét
5. HOGYAN KELL A PANTOLOC CONTROL 20 MG GYOMORNEDV-ELLENÁLLÓ TABLETTÁT TÁROLNI?
A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
A dobozon és a buborékfólián feltüntetett lejárati idő után ne szedje a PANTOLOC Control 20 mg gyomornedv-ellenálló tablettát. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.
A nedvességtől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó.
A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.
6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓK Mit tartalmaz a PANTOLOC Control
- A készítmény hatóanyaga a pantoprazol. 20 mg pantoprazol (nátrium-szeszkvihidrát formájában) tablettánként.
- Egyéb összetevő(k)…
- Mag: nátrium-karbonát (vízmentes), mannit, kroszpovidon, povidon K90, kalcium-sztearát.
- Bevonat: hipromellóz, povidon, titán-dioxid (E171), sárga vas-oxid (E172), propilénglikol, metakrilsav-etil-akrilát kopolimer, nátrium-laurilszulfát, poliszorbát 80, trietil-citrát.
- Jelölőfesték: sellak, vörös, fekete és sárga vas-oxid (E172), szójalecitin, titán-dioxid (E171) és DC 1510 habzásgátló.
Milyen a PANTOLOC Control készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás
A gyomornedv-ellenálló tabletta sárga, ovális alakú, domború felületű, egyik oldalon „P20” kódjelzéssel ellátott filmtabletta. A PANTOLOC Control tabletta karton borítású vagy anélküli Alu/Alu buborékfóliában kerül forgalomba. Kiszerelés: 7 db vagy 14 db gyomornedv-ellenálló tabletta. Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.
A forgalomba hozatali engedély jogosultja
Nycomed GmbH Byk-Gulden-Straße 2, 78467 Konstanz Németország
Gyártó
Nycomed GmbH Gyártóhely: Oranienburg Lehnitzstraße 70-98, 16515 Oranienburg Németország
A készítményhez kapcsolódó további kérdéseivel forduljon a forgalomba hozatali engedély jogosultjának helyi képviseletéhez:
België/Belgique/Belgien Luxembourg/Luxemburg
Nycomed Belgium Nycomed Belgium Tél/Tel: + 32 2 464 06 11 Belgique / Belgien Tél/Tel: + 32 2 464 06 11
???????? Magyarország
?? ??????? ???? Novartis Hungária Kft. Te?.: + 359 (2) 958 27 36 (Consumer Health részlege) Tel.: + 36 1 457 66 56
Česká republika Malta
Novartis s.r.o. Nycomed GmbH Tel: + 42 02 25 77 53 00 Il-Germanja Tel: + 49 7531 84-0
Danmark Nederland
Novartis Healthcare A/S Nycomed bv Tlf: + 45 39 16 84 00 Tel: + 31 23 56 69 750
Deutschland
Nycomed Deutschland GmbH Tel: + 49 800 295 6666
Eesti
Nycomed SEFA AS Tel: +372 617 7669
??????
Nycomed Hellas S.A. ???: +30 210 6729570
Espana
Novartis Consumer Health S.A. Tel: + 34 933 06 47 00
France
Novartis Santé Familiale S.A.S Tél: + 33 1 55 47 80 00
Ireland
Novartis Consumer Health UK Ltd. United Kingdom Tel: + 44 1403 210211
Ísland
Novartis Healthcare A/S Danmörk Sími: + 45 39 16 84 00
Italia
Novartis Consumer Health S.p.A Tel: + 39 02 964791
??????
Nycomed Hellas S.A.
?????? ???: +30 210 6729570
Latvija
SIA Nycomed Latvia Tel: + 371 67840082
Lietuva
Nycomed, UAB Tel: +370 521 09070
A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma Norge
Novartis Norge AS Consumer Health Division Tlf: + 47 23 05 20 00
Österreich
Nycomed Pharma GmbH Tel: + 43 1 815 02 02
Polska
Nycomed Pharma Sp. z o.o. Tel.: + 48 22 608 13 00
Portugal
Novartis Consumer Health Produtos Farmaceuticos e Nutriçao, Lda. Tel: + 35 1 21 781 10 00
România
Nycomed Pharma SRL Tel: + 40 21 335 03 93
Slovenija
Nycomed GmbH Tel: + 386 1 2396 110
Slovenská republika
Novartis s.r.o. Česká republika Tel: + 42 02 25 77 53 00
Suomi/Finland
Novartis Finland Oy Puh/Tel: + 35 8 10 613 3200
Sverige
Novartis Sverige AB Tel: + 46 8 732 32 00
United Kingdom
Novartis Consumer Health UK Ltd. Tel: + 44 1403 210211Felhasználónév:

Jelszó:Regisztráció >>>
Elfelejtett jelszó >>>

ENTEROBULL ÉLŐFLÓRÁS POR BANÁN  10X
    Eredeti ár:
1800,- Ft
Akciós ár:
1410,- Ft
PROTEXIN BALANCE KAPSZULA 10X  
    Eredeti ár:
1209,- Ft
Akciós ár:
815,- Ft
WALMARK MARSLAKÓCSKÁK  60X
    Eredeti ár:
3070,- Ft
Akciós ár:
1945,- Ft
JUTAVIT TENGERVIZES ORRSPRAY  100ML
    Eredeti ár:
1825,- Ft
Akciós ár:
1495,- Ft
Minden jog fenntartva! - © 2007-2016                                                 Készítette: Karagity Endre                                                 Adatok frissítve: 2020.06.5. 16:58:20